Kapcsolat

Beültethető tüdő 3D nyomtatással

 

Beültethető tüdő 3D nyomtatással

 

A 3D Systems és a United Therapeutics gyógyszeripari cég néhány éve közös projektet indított azzal a céllal, hogy transzplantálható tüdőket fejlesszenek a 3D nyomtatás és a sejtbiológia segítségével.

A vállalatok közösen kifejlesztettek egy módszert a hidrogél állványok gyors előállítására, amelyeket ezután élő sejtekkel perfundálnak. Az újonnan kifejlesztett Print to Perfusion™ eljárás, amelyet kifejezetten a regeneratív gyógyászati alkalmazások követelményeinek kielégítésére terveztek, lehetővé teszi nagy felbontású állványok 3D nyomtatását, amelyek élő sejtekkel perfundálva alkalmasak szövetek létrehozásához.

A technológia olyan ígéretes eredményeket hozott, hogy a 3D Systems bejelentette, hogy jelentősen kibővíti fejlesztési erőforrásait a regeneratív orvoslás és bionyomtatás területén.

 

Forrás: United Therapeutics

 

További részletes információ a projektről:

https://www.3dsystems.com/press-releases/3d-systems-announces-breakthrough-bioprinting-technology-and-expansion-0?utm_source=Facebook&utm_medium=social&fbclid=IwAR3lLLD-OZHJcyrPtICa_l0Z8eeD8LaIVsED7NcDkpqyZ5TPgs0pyzgkwFE