Kapcsolat

3DXpert

 

3D Xpert

 

Szoftver additív gyártáshoz

A 3DXpert a 3D Systems által fémnyomtatókra fejlesztett, integrált szoftvere, amely az additív gyártási munkafolyamat minden lépését lefedi, kezdve a tervezéstől az utófeldolgozásig.

 

Miért a 3DXpert?

 

 

Mire használható a 3DXpert?

A hosszadalmas, több szoftveren keresztülmenő iteratív folyamatok kiküszöbölése. Nagyobb tervezői szabadság, minőségi végeredmény, hatékony és gyors munka hibrid CAD keretek között. Problémamentes munka mind a B-rep modellekkel (szilárdtest és felületmodellek, például .STP kiterjesztésű vagy a főbb CAD szoftverekből közvetlenöl importált modellek) mind a mesh fájlokkal (pl. STL, 3MF), tehát szükségtelenné válik a szilárdtest vagy felületmodellek poligon hálóvá történő konvertálása, vagyis elkerülhető a minőségromlás vagy az adatvesztés.

A szoftverben lehetőség van a nyomtatandó szerkezet optimalizálására rácsszerkezet gyors és személyre szabható létrehozásával, amely mindamellett, hogy kevesebb anyagfelhasználást, kisebb súlyt és rövidebb nyomtatási időt eredményez, javítja az alkatrészek funkcionális tulajdonságát, miközben megfelel a terhelési igénybevételeknek.

Előre elkészített sablonokkal, vagyis beállított paraméterekkel nyomtatókra és alapanyagokra, szkennelési stratégiákkal vagy egyedi, alkalmazásra szabott beállításokkal történő gyártásra nyújt lehetőséget a 3DXpert.

Minimalizálható a költséges és időigényes próbanyomtatások száma a megismételhető és pontos gyártás eléréséhez. Mindezt egy integrált, a teljes gyártási folyamatot lefedő szimulációnak keretében, az eredmények alapján lehetővé téve a nyomtatandó alkatrészek korrekcióját.

Az alkatrész különböző zónáihoz rendelhető eltérő, az alkatrész geometriájához igazodó nyomtatási stratégiával a nyomtatási idő további csökkentése érhető elelérhető, miközben megőrzi az alkatrész integritását és biztosítja a kiváló minőséget.

A támasztékrendszer kialakítása, módosítása, finomhangolása, a kevesebb anyagfelhasználás és rövidebb utómunka érdekében teljes mértékben egyedileg szerkeszthető és a beállított paraméterek hasonló munkákhoz sablonként elmenthetőek.

 

 

A 3DXpert segítségével elég egyetlen szoftver, hogy minden gyártáshoz szükséges beállítás és funkció elérhető legyen:

1) Importálja közvetlenül a CAD szoftverből az alkatrészek adatait

2) Orientálja és szükség esetén módosítsa az alkatrészeket a nyomtathatóság érdekében

3) Optimalizálja a geometriát és generáljon hálószerkezetet

4) Támasztékolja az alkatrészeket

5) Végezze el a nyomtatás és az utókezelés szimulációját a sikeres nyomat érdekében

6) Állítsa be az optimális nyomtatási stratégiákat

7) Generálja le a lézer szkennelési útvonalát

8) Rendezze be a nyomtatási platformot

9) Indítsa el a nyomtatást a kiválasztott ipari nyomtatón

10) Végezze el a végtermék utókezelését

 

 

Ingyenes próbaverzió a 3D Systems hivatalos oldalán kérhető:

https://www.3dsystems.com/software/3dxpert#requestDemo

 

 

További információval illetve árajánlattal kapcsolatban

forduljon hozzánk bizalommal a  email címen!