Kapcsolat

3DXpert

 

3D Xpert

 

Szoftver additív gyártáshoz

A 3DXpert a 3D Systems által fémnyomtatókra fejlesztett, integrált szoftvere, amely az additív gyártási munkafolyamat minden lépését lefedi, kezdve a tervezéstől az utófeldolgozásig.

 

Miért a 3DXpert?

 

 

Mire használható a 3DXpert?

A hosszadalmas, több szoftveren keresztülmenő iteratív folyamatok kiküszöbölése. Nagyobb tervezői szabadság, minőségi végeredmény, hatékony és gyors munka hibrid CAD keretek között. Problémamentes munka mind a B-rep modellekkel (szilárdtest és felületmodellek, például .STP kiterjesztésű vagy a főbb CAD szoftverekből közvetlenöl importált modellek) mind a mesh fájlokkal (pl. STL, 3MF), tehát szükségtelenné válik a szilárdtest vagy felületmodellek poligon hálóvá történő konvertálása, vagyis elkerülhető a minőségromlás vagy az adatvesztés.

A szoftverben lehetőség van a nyomtatandó szerkezet optimalizálására rácsszerkezet gyors és személyre szabható létrehozásával, amely mindamellett, hogy kevesebb anyagfelhasználást, kisebb súlyt és rövidebb nyomtatási időt eredményez, javítja az alkatrészek funkcionális tulajdonságát, miközben megfelel a terhelési igénybevételeknek.

Előre elkészített sablonokkal, vagyis beállított paraméterekkel nyomtatókra és alapanyagokra, szkennelési stratégiákkal vagy egyedi, alkalmazásra szabott beállításokkal történő gyártásra nyújt lehetőséget a 3DXpert.

Minimalizálható a költséges és időigényes próbanyomtatások száma a megismételhető és pontos gyártás eléréséhez. Mindezt egy integrált, a teljes gyártási folyamatot lefedő szimulációnak keretében, az eredmények alapján lehetővé téve a nyomtatandó alkatrészek korrekcióját.

Az alkatrész különböző zónáihoz rendelhető eltérő, az alkatrész geometriájához igazodó nyomtatási stratégiával a nyomtatási idő további csökkentése érhető elelérhető, miközben megőrzi az alkatrész integritását és biztosítja a kiváló minőséget.

A támasztékrendszer kialakítása, módosítása, finomhangolása, a kevesebb anyagfelhasználás és rövidebb utómunka érdekében teljes mértékben egyedileg szerkeszthető és a beállított paraméterek hasonló munkákhoz sablonként elmenthetőek.

 

 

A 3DXpert segítségével elég egyetlen szoftver, hogy minden gyártáshoz szükséges beállítás és funkció elérhető legyen:

1) Importálja közvetlenül a CAD szoftverből az alkatrészek adatait

2) Orientálja és szükség esetén módosítsa az alkatrészeket a nyomtathatóság érdekében

3) Optimalizálja a geometriát és generáljon hálószerkezetet

4) Támasztékolja az alkatrészeket

5) Végezze el a nyomtatás és az utókezelés szimulációját a sikeres nyomat érdekében

6) Állítsa be az optimális nyomtatási stratégiákat

7) Generálja le a lézer szkennelési útvonalát

8) Rendezze be a nyomtatási platformot

9) Indítsa el a nyomtatást a kiválasztott ipari nyomtatón

10) Végezze el a végtermék utókezelését

 

 

Build Simulation modul, a problémamentes nyomtatásért

A Build Simulation a 3DXpert részeként, egy olyan, mindent magába foglaló szoftveres megoldást kínál, amely egyszerűsíti a fémipari additív gyártás teljes folyamatát a tervezéstől az elkészült termékig, segítségével elkerülhetők az időigényes és költséges iterációk.

A 3DXpert Build Simulation modulja szimulációs és elemző eszközöket kínál, amelyek lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy gyorsan, pontosan és egyszerűen fedezzék fel és javítsák ki a gyártási folyamat során fellépő hibákat, mielőtt az alkatrészeket kinyomtatná.

 

A fémipari additív gyártás során felmerülő lehetséges hibák:

 

A Build Simulation modell segít megelőzni a különböző nyomtatási fázisokban fellépő problémákat:

Építési fázis

A nem megfelelő supportolás (alátámasztás) az alkatrész geometriájában deformációt vagy a tárgyban repedéseket okozhat. Túl sok alátámasztás alkalmazása feszültséggyűjtő pont lehet, valamint az elpazarolt anyag és a hosszabb nyomtatási idő mellett megnehezítheti és drágíthatja a supportok eltávolításának folyamatát, ezzel tovább növelve a gyártási költségeket.

Build Simulation modul alkalmazásával:

 

Post Process fázis (Utófeldolgozás)

A nyomtatás után az alkatrész több utókezelési folyamaton megy keresztül, amelyek további deformációkat eredményezhetnek. Az említett folyamatok közé tartozik a hőkezelés, az alkatrész platformról való levágása, valamint a supportok eltávolítása.

Build Simulation modul alkalmazásával felmérheti:

 

A nyomtató károsodásának megelőzése

Az egyes rétegek nyomtatása után bekövetkező hűlés és zsugorodás hatására a fém a porágy szintje fölé emelkedhet és ezek a kiálló csúcsok károsíthatják a recoater-t (porterítőt) vagy akár a folyamat leállását is okozhatják. A 3DXpert Build Simulation modullal megbecsülheti, hol alakulhatnak ki a fent említett fémcsúcsok, lehetővé téve ez által az elkerülő korrekciós intézkedéseket.

A rétegenkénti szimulációs eredményekről azonnali visszajelzést kap, így a probléma észlelése után azonnal javíthatja a hibákat, anélkül, hogy meg kellene várnia a teljes szimuláció befejezését, amivel tovább csökkenthető az iterációs idő.

 

Ingyenes próbaverzió a 3D Systems hivatalos oldalán kérhető:

https://www.3dsystems.com/software/3dxpert#requestDemo

 

 

További információval illetve árajánlattal kapcsolatban

forduljon hozzánk bizalommal a  email címen!