Kapcsolat

3D nyomtatás, prototípusgyártás

Éljen a gyors prototípus készítés lehetőségével!

 

Cégünk a 3D Systems magyarországi kompetencia központjaként különféle additív technológiával működő berendezésekkel rendelkezik, amelyekkel lehetőségünk van ügyfeleink gyártási igényeit kiszolgálni. Ezen túlmenően nyomtatási kapacitásunk alkalmas kisebb szériák  nyomtatására, alapanyagtól, valamint darabszámtól függően vákuumöntésére is. A különféle alapanyagokkal feltöltött printereink lehetővé teszik számunkra, hogy a felhasználói követelményekhez igazodva, a megoldások széles skáláját kínáljuk. 

 

A 3D Systems által az elmúlt 30 évben kifejlesztett additív gyártási technológia új lehetőségeket nyitott meg a gyors prototípus készítés területén. A korábban fáradságos és időigényes munkával elkészített első mintadarabok manapság napok vagy akár órák alatt kézbe foghatók. A terméktervezési és a gyártmányfejlesztési folyamatok hatékonyabbá váltak, amelynek eredményeként az új termék piacra kerülési ideje lerövidült, azaz a termelékenység megnőtt.

 

Az additív gyártástechnológiák előnyei

 

A 3D-ben nyomtatott prototípus közvetlenül a CAD tervből készül, így a tárgy méretétől és a gyártási technológiától függően mindössze néhány órára van szükség a modell elkészítésére, amely a hagyományos CNC megmunkálás módszereivel akár hetekig is eltarthat. Ez a felgyorsult kivitelezés lehetőséget ad a vállalatok számára, hogy gyorsabban eljussanak a kiváló minőségű végtermék előállításához. Az additív gyártási technológiával a tervezők nap mint nap újabb iterációkat készíthetnek a fejlesztés alatt álló termékből, amely lehetővé teszi a folyamatosan módosuló terv újabb és újabb változatainak egyidejű összevetését, miközben hagyományos eljárással valószínűleg be kellett volna érni egyetlen végső prototípus elkészítésével. Az iterációk elemzése összességében azt eredményezi, hogy a fejlesztőknek idejük és lehetőségük marad a tervek legapróbb részleteink kidolgozására is változatlan vállalási határidők mellett.   

 

Lépjen egy magasabb szintre a termékfejlesztésben

Éljen az új technológiai lehetőségekkel és a tervezés alatt álló alkatrészeket már a fejlesztés kezdeti stádiumában a leendő végterméket leginkább megközelítő additív technológiával készítse el és a prototípust a valóságot leginkább megközelítő környezetben tesztelje. A vizsgálatok során nagyon hasznosak információk gyűjthetők a termék termikus, kémiai és mechanika viselkedéséről, amely a tervezés további fázisait jelentősen lerövidítheti

A funkcionális prototípusok alkalmazásával könnyedén vizsgálhatja az alkatrészek geometriai kialakítását és súlyát, a különféle gyártási folyamatokat, az összeszerelés lépéseit, amely hozzájárul az optimális gyárthatóság meghatározásához.

Az additív gyártási technológia segítségével kész alkatrészeket hónapok helyett, napok alatt elkészíthet az időigényes és igen költséges szerszámgyártás szükségessége nélkül.

 

 

 

Jelenleg az alábbi 3D Systems készülékekkel vállalunk additív gyártást:

 

SLA (Stereolithography) technológia 

A nyomtatás során a modell az UV lézerfényre térhálósodó fotopolimer szinterezésével, rétegről-rétegre történő építésével készül el.

 

ProJet 7000HD

                    

A ProJET 7000 HD 3D nyomtató a sztereolitográfia (SLA) páratlan előnyeinek köszönhetően alkalmas prototípusok és funkcionális modellek nyomtatására. A 380x380x250 mm-es munkatér lehetővé teszi nagy méretű tárgy vagy kisebb méretű alkatrészek sorozatgyártását is.

Felhasználási területek

 

Specifikáció

 

Alkalmazott alapanyag

VisiJet® SL Clear - áttetszó, plexi jellegű tulajdonságot mutat. Kellően szilárd, kemény, de nem rideg anyag, így bepattanó kötésekkel rendelkező elemek gyártására is alkalmas. UV érzékeny, így elsősorban beltéri alkalmazásra ajánljuk.  

 

 

 

MultiJet technológia

Az MJP nyomtatás mindenekelőtt mérnöki tervezést támogató rapid prototípusok készítésére ajánlott. A nagy anyagválasztéknak köszönhetően az MJP 3D nyomtatók széles körben felhasználhatók különféle prototípusok elkészítéséhez.A pontos illesztések, az apró részletek kidolgozottsága lehetővé teszi funkcionálisan működő alkatrész, egységek tesztelését. Az MJP nyomtatók piezo jet nyomtatási technológiája elvében nagyon hasonló a tintasugaras nyomtató esetében már jól ismert megoldáshoz, azonban a „végtermék” nem egy sík nyomat, hanem egy rétegről-rétegre egymásra épített térbeli tárgy. A 70 fokon megolvadó, kétfázisú támaszanyag megkönnyíti a szükséges támasztékok eltávolítását, a 3D Systems egyedülálló „Hand free” technológiája. a legapróbb részletek finomságát is garantálja. Az MJP technológia esetében a támaszanyag eltávolítása kiolvasztással történik, amely a legapróbb részletek sértetlenségét is garantálja.  

Felhasználási területek

 

ProJet MJP2500Plus 

 

 

Specifikáció

 

 

 

 

 

Alkalmazott alapanyag

VisiJet M2S-HT90

Áttetsző építőanyag, amely egyedülálló hőállósággal rendelkezik, így alkalmas 100 °C fokos környezetben működő alkatrészek elkészítésére. A VisiJet M2S-HT90 alkalmas alacsony nyomású fröccsöntő rendszerek esetében formaadó elem elkészítésére.  A pontos illesztések, az apró részletek kidolgozottsága lehetővé teszi funkcionálisan működő alkatrész, egységek tesztelését. A finoman kidolgozott forma és felületi minőség az alkatrészek között nagyon pontos illesztés biztosít. Az alapanyag UV érzékeny, ezért elsősorban beltéri alkalmazásra ajánlott.  

VisiJet M2R-WT 

Fehér színű építőanyag, amely megfelelő rugalmassággal rendelkezik egymásba pattintható alkatrészek előállítására. A finoman kidolgozott forma és felületi minőség az alkatrészek között nagyon pontos illesztést biztosít. Az alapanyag UV érzékeny, ezért elsősorban beltéri alkalmazásra ajánlott.  

 

 

ColorJet nyomtatás (CJP)

ProJet CJP 660Pro

A 3D Systems ProJet CJP x60 sorozatú 3D nyomtatói színes 3D nyomtatást kínálnak, relatív alacsony működési költség mellett. Az elsősorban prezentációs területen alkalmazható CJP technológia olyan színes tárgyak előállítását teszi lehetővé, amelyek kiválóan alkalmasak oktatási intézményekben demonstrációs eszközökként, orvosi beavatkozásokat megelőző konzultációs modellként, vagy akár építészeti és művészeti alkotások makettjaként. Az egymáshoz illeszkedő „full color” alkatrészek korlátozott mértékben, funkcionális működés bemutatására is használhatók. Az elkészült tárgyak fizikai behatásokra érzékenyek, ütés, elejtés esetén eltörhetnek, ám szilárdságuk epoxi utókezelő készlettel (Streght Max Kit) jelentősen javítható..

 

Specifikáció

Alkalmazott alapanyag: VisiJet® PXL™ - fehér gipszpor alapú építőanyag, amelyre a nyomtatási technológia során full color bevonat kerül. Az elkészült tárgy érzékeny a fizikai behatásokra, törékeny, szilárdsága epoxi utókezelő készlettel jelentősen javítható.  

Felületi minőség: Az elkészített nyomat kicsit érdes, műkő tapintású felülettel rendelkezik.

 

 

 

DLP (Digital Light Processing) technológia

A modell szintén rétegről rétegre épül fel fotopolimer (UV érzékeny) alapanyagból, amelynek a térhálósítása egy lépésben, projektoros levilágítással történik.

DLP-s gépeink ideális megoldást nyújtanak a kis volumenű gyártáshoz, valamint a minőség és a pontosság megtartása mellett a modellek gyors (akár aznapi) elkészítéséhez.  

 

Figure 4 Standalone

Felhasználási területek

 

Specifikáció

 

 

Alkalmazott alapanyagok 

 

 

FabPro1000

 

Felhasználási területek

 

Specifikáció

 

Alkalmazott alapanyagok 

 

Kérje egyedi ajánlatunkat !

 

Email:

Telefon: +36 1 477 4070

+36 30 277 4056