magyar English Kapcsolat

Innováció a digitális gyártásban

 

Cégünk a Kvint-R Kft. 2015 óta a 3D Systems hivatalos magyarországi kompetencia központja. 

 

 

 

 

 

Az Egyesült Államokban alapított cég 1988 óta fejleszti professzionális és produktív 3D nyomtatóit. Az elmúlt években történt szédületes innovációnak köszönhetően jelenleg a világon egyedülálló módon öt féle nyomtatási technológiában (SLA, SLS, MJP, CJP, DMP) kínál 28 különféle 3D nyomtató modellt.

Bemutatótermünkben rendelkezésre áll több különféle nyomtatási technológiával működő 3D Systems nyomtató, amelyek segítségével rövid határidővel tudunk vállalni 3D nyomtatást.

 

  

 

Professzionális 3D nyomtatók

A professzionális 3D nyomtatókat az otthoni használatra szánt kisebb, olcsó printerektől teljesen külön kell kezelni. A készülékek legfőbb jellemzője a kimagaslóan részletgazdag nyomtatás, az ismételhetően pontos mérettartás és minőség. A 3D Systems nyomtatói az ismételt nyomtatás során is azonos méret pontossággal dolgoznak, amelynek köszönhetően alkalmasak kutatás-fejlesztés során szükségessé váló mintadarabok elkészítésére, ezzel elősegítve a CAD/CAM rendszerben történő gyors módosítások végrehajtását. További alkalmazási terület a vizualizáció, prezentáció, koncepciós modellek elkészítése. A 3D Systems professzionális 3D nyomtatói méret és alak pontosságának köszönhetően nyomtatási technológiától függően alkalmasak rapid prototípusok gyártására is.  A professzionális 3D nyomtatók alkalmazása a tervezés és az első modell legyártása közötti időintervallumot jelentősen lerövidíti.

Produktív 3D nyomtatók

A 3D Systems produktív 3D nyomtatóinak legfőbb jellemzője a „ready to run” funkció, azaz a nyomtatást követően az elkészített tárgyak, alkatrészek a gyakorlatban is felhasználhatóak, különféle berendezésekben működő alkatrészként beépíthetőek.  A 3D Systems produktív termékkínálatában megtalálható sztereolitográfia, szelektív lézer szinterezés és a  direkt fémnyomtatási technológiával működő berendelések. A produktív 3D nyomtatók által elkészíthető alkatrészek új távlatokat nyitnak a tervezők számára, alkalmazásukkal olyan alkatrészek is legyárthatóvá válnak, amelyeket eddig kivitelezési, gyártási korlátok meggátoltak. Az új technológia segítségével a funkciók megtartása mellett súly és méretcsökkenés érhető el.