magyar English Kapcsolat

3D Systems - Innováció a digitális gyártásban

 

Cégünk a Kvint-R Kft. 2015 óta a 3D Systems hivatalos magyarországi kompetencia központja.

 

 

 

 

 

Az Egyesült Államokban alapított cég 1986 óta fejleszt 3D nyomtatókat, alapító tagja Charles "Chuck" Hull, a sztereolitográfia (SLA) feltalálója és szabadalmaztatója. A kitartó munkának és állandó fejlődésnek köszönhetően a 3D Systems azóta már a világ egyik legnagyobb 3D nyomtató gyártója, mérnökei folyamatosan kutatják a 3D technológiában rejlő új lehetőségeket. Az elmúlt években történt szédületes innovációnak köszönhetően a 3D Systems jelenleg a világon egyedülálló módon 5 féle nyomtatási technológiában (SLA, SLS, MJP, CJP, DMP) kínál professzionális  3D nyomtatókat. 

 

  

Professzionális 3D nyomtatók

A professzionális 3D nyomtatókat az otthoni használatra szánt kisebb, olcsó printerektől teljesen külön kell kezelni. A készülékek legfőbb jellemzője a kimagaslóan részletgazdag nyomtatás, az ismételhetően pontos mérettartás és minőség. A 3D Systems nyomtatói az ismételt nyomtatás során is azonos méret pontossággal dolgoznak, amelynek köszönhetően alkalmasak kutatás-fejlesztés során szükségessé váló mintadarabok elkészítésére, ezzel elősegítve a CAD/CAM rendszerben történő gyors módosítások végrehajtását. További alkalmazási terület a vizualizáció, prezentáció, koncepciós modellek elkészítése. A 3D Systems professzionális 3D nyomtatói méret és alak pontosságának köszönhetően nyomtatási technológiától függően alkalmasak rapid prototípusok gyártására is.  A professzionális 3D nyomtatók alkalmazása a tervezés és az első modell legyártása közötti időintervallumot jelentősen lerövidíti.

  

Produktív 3D nyomtatók

A 3D Systems produktív 3D nyomtatóinak legfőbb jellemzője a „ready to run” funkció, azaz a nyomtatást követően az elkészített tárgyak, alkatrészek a gyakorlatban is felhasználhatóak, különféle berendezésekben működő alkatrészként beépíthetőek.  A 3D Systems produktív termékkínálatában megtalálható sztereolitográfia, szelektív lézer szinterezés és a  direkt fémnyomtatási technológiával működő berendelések. A produktív 3D nyomtatók által elkészíthető alkatrészek új távlatokat nyitnak a tervezők számára, alkalmazásukkal olyan alkatrészek is legyárthatóvá válnak, amelyeket eddig kivitelezési, gyártási korlátok meggátoltak. Az új technológia segítségével a funkciók megtartása mellett súly és méretcsökkenés érhető el. 

 

 

 

 

3D SYSTEMS FIGURE 4 - Gyors, pontos, költséghatékony gyártás

 

A 3D Systems azért fejlesztette ki a Figure 4 termékcsaládot, hogy versenyképes alternatívát kínáljon a hagyományos gyártástechnológiákkal szemben mind nyomtatási sebesség, pontosság és költséghatékonyság terén.

 

Ismerje meg a Figure 4 nyomtatókat:

 

   Figure 4 Standalone

 

Figure 4 Modular

Figure 4 Production

 

Figure 4 Jewelry