magyar English Kapcsolat

 

Innováció a digitális gyártásban 

3D Systems az innovatív professzionális és produktív 3D nyomtató családjának teljes portfóliója elérhető cégünknél a hivatalos magyarországi partner és kompetencia központban.

 

   

 

Cégünk a Kvint-R Kft. 2015 óta a 3D nyomtatási technológiai fejlesztésében élenjáró szerepet betöltő 3D Systems hivatalos magyarországi kompetencia központja. Bemutatótermünkben rendelkezésre áll több különféle nyomtatási technológiával működő professzionális 3D Systems nyomtató, amelyeknek segítségével professzionális 3D nyomtatását rövid határidővel tudjuk vállalni.

Az Egyesült Államokban alapított cég 1988 óta fejleszti professzionális és produktív 3D nyomtatóit. Az elmúlt években történt szédületes innovációnak és számos akvizíciónak köszönhetően jelenleg a világon egyedülálló módon öt féle nyomtatási technológiában (SLA, SLS, MJP, CJP, DMP) kínál 28 különféle 3D nyomtató modellt.


A 3D Systems  nyomtatói technikai paraméterei, pontossága alapján a professzionális és produktív kategóriába tartoznak.

Professzionális 3D nyomtatók

 A professzionális 3D nyomtatókat az otthoni használatra szánt kisebb, olcsó printerektől teljesen külön kell kezelni. A készülékek legfőbb jellemzője a kimagaslóan részletgazdag nyomtatás, az ismételhetően pontos mérettartás és minőség. A 3D Systems professzionális 3D nyomtatói az ismételt nyomtatás során is azonos méret pontossággal dolgoznak, amelynek köszönhetően alkalmasak kutatás-fejlesztés során szükségessé váló mintadarabok elkészítésére, ezzel elősegítve a CAD/CAM rendszerben történő gyors módosítások végrehajtását. További alkalmazási terület a vizualizáció, prezentáció, koncepciós modellek elkészítése. A 3D Systems professzionális 3D nyomtatói méret és alak pontosságának köszönhetően nyomtatási technológiától függően alkalmasak rapid prototípusok gyártására is.  A professzionális 3D nyomtatók alkalmazása a tervezés és az első modell legyártása közötti időintervallumot jelentősen lerövidíti.

Produktív 3D nyomtatók

A 3D Systems produktív 3D nyomtatóinak legfőbb jellemzője a „ready to run” funkció, azaz a nyomtatást követően az elkészített tárgyak, alkatrészek a gyakorlatban is felhasználhatóak, különféle berendezésekben működő alkatrészként beépíthetőek.  A 3D Systems produktív termékkínálatában megtalálható sztereolitográfia, szelektív lézer szinterezés és a  direkt fémnyomtatási technológiával működő berendelések. A produktív 3D nyomtatók által elkészíthető alkatrészek új távlatokat nyitnak a tervezők számára, alkalmazásukkal olyan alkatrészek is legyárthatóvá válnak, amelyeket eddig kivitelezési, gyártási korlátok meggátoltak. Az új technológia segítségével a funkciók megtartása mellett súly és méretcsökkenés érhető el.